Politic

Voronin declară că a resimţit efectele crizei mondiale din septembrie

Preşedintele Vladimir Voronin a declarat, vineri, în şedinţa lărgită a Guvernului că „efectele crizei mondiale au început să se facă simţite în R. Moldova încă din septembrie anul trecut”.
DECA-press, 3 iulie 2009, 17:37

În primăvara acestui an, în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din aprilie, Vladimir Voronin, liderul partidului comunist, făcea declaraţii optimiste privitor la gradul de afectare a economiei ţării de criza mondială.


„Economia ţării, fiind una deschisă, ca urmare a reformelor economice structurale serioase, a simţit imediat „oscilaţiile seismice” ale terenului economic mondial: au început să se reducă importul şi încasările la buget din comerţul exterior”, a spus şeful statului.

Potrivit lui Voronin, „pentru a menţine stabilitatea pe piaţa valutară, Banca Naţională s-a văzut nevoită să recurgă la utilizarea rezervelor valutare. Această acţiune a fost una de succes şi datorită faptului că în ultimii opt ani au fost acumulate peste 1,5 miliarde de dolari.

Vladimir Voronin a mai declarat că „putem afirma că, din punct de vedere profesional, Republica Moldova a izbutit să evite criza financiară”.

T