Politic

Tarlev dezvăluie "miturile comuniştilor"

Partidul Social Democrat (PSD) şi Uniunea Centristă din Moldova (UCM) au criticat "miturile şi minciunile debitate de Partidul Comuniştilor".
INFOTAG, 9 iulie 2009, 19:24

Chişinău, 9 iulie ( INFOTAG ). După cum transmite INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSD, Dumitru Braghiş, şi liderul UCM, Vasile Tarlev, au spus că "comuniştii cer membrilor săi să vorbească numai de bine despre perioada guvernării lor".


Potrivit lui Tarlev, unul din mituri este "că comuniştii au majorat pensiile şi salariile".

"Pensiile şi salariile le majorează nu PCRM, ci statul, şi nu din contul banilor de partid, ci din impozitele cetăţenilor. Fiecare formaţiune politică aflată la guvernare este obligată să majoreze pensiile şi salariile", a spus Tarlev.

Potrivit ex-premierului, după alegerile din 5 aprilie salariile s-au redus cu 40%, deşi comuniştii spun că salariile cresc.

"Pentru a obţine un număr mare de voturi, înainte de alegeri comuniştii au majorat pensiile cu 18%, salariile cu 20%, iar după alegeri salariul unui lector la universitate a constituit nu 2500, ci 1500 lei", a spus el.

În opinia lui Braghiş şi a lui Tarlev, liderul Partidului Democrat Marian Lupu este un proiect al comuniştilor, deoarece "refuză să se unească cu politicienii de centru, ceea ce este extrem de important la momentul de faţă".

Printre miturile comuniste, centriştii au mai numit integrarea europeană, modificarea ideologiei de partid a PCRM, lipsa crizei economice în Moldova înainte de alegerile de la 5 aprilie şi au promis că lista va continua la următoarea conferinţă de presă.

INFOTAG precizează: La alegerile din 29 iulie PSD şi UCM vor participa pe lista comună a PSD în raport de 50/50 cu sloganul "Nu extremismului şi fărădelegii!".

T