Social

Ziarişti scoşi cu forţa de la o întrunire electorală a premierului

Doi jurnalişti de la ziarul de opoziţie „Moldavskie vedomosti” au fost scoşi cu forţa de ofiţeri din garda de corp şi poliţia locală din Palatul Culturii din oraşul Donduşeni , unde avea loc o reuniune electorală a premierului Zinaida Greceanâi.
MONITOR MEDIA, 14 iulie 2009, 18:16

Incidentul s-a petrecut duminică, 12 iulie.

Ziarul de expresie rusă „Moldavskie vedomosti” scrie, în legătură cu acest caz, că celor doi jurnalişti ( Igor Melnic şi Vladimir Thorik , redactor-şef adjunct al ziarului) le-a fost interzis categoric accesul la întrunirea premierului de către ofiţerii din garda de corp a oficialului.

După ce s-au plictisit de insistenţele jurnaliştilor, ofiţerii din garda de cop a premierului, au chemat poliţia ca „să-i ducă la 50 de metri de edificiul Palatului de Cultură”. Cinci poliţişti şi doi bodyguarzi i-au scos cu forţa pe cei doi jurnalişti, lăsându-i sub ploaie la 50 de metri de edificiul instituţiei de cultură”.

A doua zi de la incident, fiind încă la Donduşeni, Vladimir Thorik a constat că roţile automobilului erau sparte.

Serviciul presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a promis redacţiei „Moldavskie vedomosti”, că va investiga acest caz şi că îi va pedepsi pe vinovaţi, dacă se va adeveri că au admis abateri de la lege.

MAI susţine că „poliţiştii, dar nici angajaţii Serviciului pază de stat, nu sunt în drept să se implice în acţiuni electorale sau mitinguri, aceştia sunt obligaţi să asigure doar ordinea publică”.

Agenţia Monitor Media aminteşte că un caz similar a avut loc, săptămâna trecută, la Glodeni, când ofiţerii din garda de corp a premierului a interzis accesul unei echipe de jurnalişti de la postul local de televiziune la o şedinţă publică a funcţionarilor locali cu premierul Zinaida Greaceanâi.

T