Politic

Tinerii liberali au organizat un flash-mob

Circa 20 de tineri, membri ai Partidului Liberal (PL), au desfăşurat miercuri un flash-mob, în faţa Ministerului Săntăţii (MS), prin care au cerut responsabililor perfecţionarea sistemului de sănătate.
INFOTAG, 15 iulie 2009, 18:14

Chişinău, 15 iulie ( INFOTAG ). După cum transmite INFOTAG, acţiunea s-a desfăşurat sub genericul "Vaccinul anticomunist". Asfel, protestatarii, care purtau tricouri de culoare roşie şi albastră, avînd inserate pe spate probelemele şi soluţiile necesare sistemului sănătăţii, şi-au aplicat vaccine simbolice.


Potrivit, liderului Organizaţiei de Tineret a PL, Sergiu Boghean, acţiunea s-a desfăşurat în faţa MS, deoarece funcţionarii de aici sînt responsabili de elaborarea legilor concrete în domeniul sănătăţii.

"Instituţiile medicale de la sate duc lipsă acută de cadre medicale, iar tinerii care absolvesc facultatea de medicină nu vor să lucreze la sate, deoarece nu sînt stimulaţi şi nu li se oferă condiţii decente de activitate", a spus Boghean.

El a menţionat că instituţiile medicale din Moldova nu sînt dotate cu echipamentul necesar şi medicamente, pentru ca medicii să poată acorda asistenţa medicală necesară pacienţilor.

"Unica soluţie de a reînvia medicina la sate este dotarea instituţiilor medicale cu echipament necesar şi stimularea tinerilor specialişti prin îndemnizaţii şi legi de protecţie", a specificat Mihai Paşcovschi, membru PL.

El a spus că dacă Moldova doreşte să se integreze în UE, sistemul de sănătate trebuie să fie perfecţionat de urgenţă.

"Pentru a preveni morbiditatea în Moldova, statul ar trebui să creeze centre regionale de diagnostic dotate cu medicamente şi echipament adecvat, iar poliţa de asigurare medicală să acopere toate necesităţile beneficiarului", a încheiat Paşcovschi.

T