Politic

Persoana care a tras din armă şi a rănit fiul liderului AMN din Sangera este reţinută

Poliţia a reţinut persoana care a tras din armă şi a rănit fiul liderului AMN din Sangera. Secretarul Comisiei Electoral Centrale, Iurie Ciocan, spune că incidentul nu are legătură cu procesul electoral.
Info-Prim Neo, 29 iulie 2009, 20:07

2009-07-29/19:46/ Chisinau (IPN) Ala Meleca, ofiţer de presă la Ministerul Afacerilor Interne, a declarat pentru Info-Prim Neo că s-au tras două focuri de armă, in urma unui conflict intre două persoane.
„Un bărbat a fost rănit in picior. Atat martorii, cat şi cei implicaţi direct in conflict, se află la comisariatul de poliţie pentru investigaţii (ora 19.20, n.r.). Făptaşul este reţinut. Pe cazul dat se va iniţia o procedură penală”, a spus Ala Meleca.

Incidentul s-a produs in sat, nu la secţia de votare, şi nu are legătură cu procesul electoral, a comentat secretarul CEC, Iurie Ciocan.

Leonid Bujor, membru al biroului permanent al AMN, care s-a deplasat la faţa locului, a relatat pentru Info-Prim Neo că liderul AMN din Sangera, Ştefan Bumbu şi fiul său au fost atacaţi de o persoană necunoscută, insoţită de doi consilieri ai PCRM, in momentul in care se intorceau de la secţia de votare. Ştefan Bumbu are nasul spart şi faţa plină de sange, iar fiul lui, rănit in picior de persoana necunoscută, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Chişinău.

Incidentul a avut loc chiar langă secţia de poliţie, la 150-200 metri distanţă de secţia de votare, iar cei 3 poliţişti prezenţi la faţa locului nu au intreprins nimic pentru a calma spiritele, a spus Leonid Bujor.

T