Social

CCA refuza sa prelungeasca licenta PRO TV Chisinau

Anuntul a fost facut la 11 decembrie, de administratia postului, care sustine ca CCA si-a motivat refuzul prin pretinse incalcari legate de lipsa programelor de stiri pentru persoanele cu deficiente de auz, volumul de publicitate si inlocuirea unui jurnal de stiri realizat de PRO TV Bucuresti.
Reporter.md, 11 decembrie 2008, 18:06

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a refuzat sa prelungeasca licenta postului de televiziune "PRO TV" in Republica Moldova, in conformitate cu prevederile legislatiei in domeniu.

Anuntul a fost facut la 11 decembrie, de administratia postului, care sustine ca CCA si-a motivat refuzul prin pretinse incalcari legate de lipsa programelor de stiri pentru persoanele cu deficiente de auz, volumul de publicitate si inlocuirea unui jurnal de stiri realizat de PRO TV Bucuresti.

"PRO TV considera nejustificat refuzul CCA si precizeaza ca argumentele prezentate sunt total nefondate si nu pot constitui temei pentru negarea dreptului legal de a ni se prelungi licenta", a declarat directorul PRO TV, Catalin Giosan.

Giosan a mai adaugat ca postul va ataca in instanta refuzul CCA de a prelungi licenta, care expira la 23 decembrie 2008 si ca va folosi toate caile legale pentru a-si proteja drepturile si interesele in Republica Moldova.

De mentionat ca postul de televiziune PRO TV activeaza pe piata mediatica din Republica Moldova, de 10 ani.//REPORTER.MD
Partide politice se solidarizeaza cu PRO TV ChisinauPartidul Liberal Democrat si Partidul Democrat din Moldova se solidarizeaza cu postul de televiziune „PRO TV" Chisinau, care la 11 decembrie, a ramas fara licenta.

PLDM sustine ca decizia CCA a fost determinata de atacurile furibunde impotriva acestui post de televiziune, declansate de comunisti si aliatii acestora din PPCD si considera ca aceasta decizie este una ilegala, partinitoare si abuziva. In acelasi timp, PD sustine ca agitatia in jurul acestui post tv poarta un caracter politic si preelectoral si nu are nimic comun cu prevederile legislatiei in vigoare.


„In pragul campaniei electorale, guvernarea comunista si acolitii acesteia urmaresc monopolizarea tuturor institutiilor media si lipsirea cetatenilor de surse credibile si obiective de informare. Ne solidarizam cu PRO TV Chisinau si facem apel catre organismele internationale sa ia atitudine fata de aceasta incalcare flagranta a dreptului cetateanului la informare corecta si obiectiva", se mentioneaza in declaratia PLDM.

Totodata, intr-o declaratie a PD, se mentioneaza ca motivele si pretentiile invocate de CCA sunt atat de minore incat ele nu pot constitui un temei fundamentat pentru neprelungirea licentei. „Facem apel la membrii CCA si factorii de decizie din Republica Moldova sa nu se lase influentati de conjunctura politica si de tendinta, care deja se prefigureaza, de a limita functionarea nestingherita a presei scrise si electronice in Republica Moldova", se mai specifica in declaratia PD.

De mentionat ca membrii CCA au refuzat la 11 decembrie sa prelungeasca licenta de emise a PRO TV Chisinau, motivand prin incalcarea de catre postul tv a prevederilor legislatiei in domeniu. Licenta de emisie a postului expira la 23 decembrie 2008.

T