Politic

Structura Guvernului a fost modificată

În structura noului Guvern va fi instituită Agenţia Turismului şi un Minister al Tineretului şi Sportului. Problemele turismului au fost excluse din ministerul menţionat, în urma amendamentelor mai multor deputaţi.
Info-Prim Neo, 18 septembrie 2009, 12:12

2009-09-18/11:36/ Chisinau (IPN) Propunerile au fost adoptate în lectura a doua cu votul majorităţii deputaţilor vineri, 18 septembrie, transmite Info-Prim Neo.

Amendamentul despre separarea componentei turismului de tineret şi sport aparţine deputatului PLDM, Vlad Filat. Acesta a fost propus după ce un grup de tineri a protestat, în dimineaţa zilei de vineri în faţa Palatului Republicii, împotriva comasării domeniului tineretului cu cel al sportului şi al turismului.

Hotărârea despre structura Guvernului a fost votată în a doua lectură, fără a accepta propunerile fracţiunii Partidului Comuniştilor (PCRM) de modificare a structurii.

La şedinţa anterioară, fracţiunea PCRM s-a declarat nemulţumită de structura noului Guvern adoptată în prima lectură. Deputaţii comunişti nu erau de acord cu lichidarea Ministerului Reintegrării şi a Ministerului Administraţiei Publice Locale, precum şi cu includerea Agenţiei „Apele Moldovei”, a Camerei de Licenţiere, a Serviciului Vamal în subordinea altor ministere.

Mari nemulţumiri a stârnit şi prevederea potrivit căreia membrii noului Guvern vor avea dreptul să deţină şi cetăţenia altui stat.

De la şedinţa parlamentului de vineri, 18 septembrie, lipsesc 10 deputaţi comunişti, printre care şi liderul fracţiunii PCRM, Vladimir Voronin.

T