Politic

CEC cheama alegatorii sa se inregistreze la organul administratiei publice locale

Comisia Electorala Centrala (CEC) atrage atentia persoanelor cu drept de vot care, dupa ultima participare la alegeri, si-au schimbat locul de sedere ca pot sa-si declare noul loc de sedere la organul administratiei publice locale.
INFOTAG, 25 decembrie 2008, 16:44

Chisinau, 25 decembrie ( INFOTAG ). Comisia Electorala Centrala (CEC) atrage atentia persoanelor cu drept de vot care, dupa ultima participare la alegeri, si-au schimbat locul de sedere ca pot sa-si declare noul loc de sedere la organul administrarii publice locale.

In comunicatul CEC, citat de INFOTAG, se aminteste ca, pentru a fi inscrisi in lista de alegatori in sectia de votare corespunzator locului sederii, cetatenii trebuie sa depuna, cu cel tirziu 45 de zile inainte de ziua alegerilor parlamentare din anul 2009, o declaratie pe proprie raspundere in acest sens.

Ceilalti alegatori voteaza la sectia de votare in perimetrul careia isi au domiciliul. Studentilor care au resedinta in complexele studentesti ale institutiilor de invatamint trebuie sa voteze la sectia de votare in a carei raza teritoriala au resedinta.

Daca alegatorul isi schimba domiciliul in perioada dintre data intocmirii listelor electorale si data alegerilor, acesta poate solicita biroului electoral al sectiei de votare, un certificat pentru drept de vot. In acest caz, in ziua votarii alegatorul se va prezenta la sectia de votare cu actul de identitate si cu certificatul pentru drept de vot.

T