Social

Moldova la Eurovision: O melodie pentru Europa!

Selecţia Naţională pentru cea de-a 55-a ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura sub sloganul „O melodie pentru Europa!".
Info-Prim Neo, 16 decembrie 2009, 17:53
Foto: eurovision2010-oslo.blogspot.com
Foto: eurovision2010-oslo.blogspot.com

În condiţiile crize financiare globale, când un număr mare de televiziuni publice europene îşi reduc drastic cheltuielile, în unele cazuri renunţând chiar la participarea la Concurs, R. Moldova a confirmat definitiv, la 14 decembrie, că îşi va trimite reprezentantul la următoarea ediţie a Eurovisionului, care va avea loc la Oslo, Norvegia, în perioada 25-29 mai.

Organizatorii aşteaptă piesele pentru selecţia naţională până la 8 ianuarie.

Vitalie Cojocaru, reprezentantul Teleradio-Moldova, spune că ediţia curentă a selecţiei naţionale se vrea cât mai accesibilă pentru toate categoriile de muzicieni. Iată de ce, se admit colaborări cu interpreţi din străinătate.

Selecţia naţională se va desfăşura în două etape. La prima etapă, un juriu - „format conform recomandărilor uniunilor de creaţie specializate" - va selecta un număr maxim de 25 de interpreţi sau formaţii. Etapa a doua presupune un concert, transmis în direct de Moldova 1 şi Moldova Internaţional, unde va fi desemnat reprezentantul Moldovei pentru Eurovision 2010 .

Formularele de participare şi toate materialele audio pot fi depuse la Centrul de Colectare Eurovision 2009, str. Mioriţa 1, Casa Radio. Centrul va activa până la 8 ianuarie 2010, ora 18.00.

Partenerul general al selecţiei naţionale este compania Orange.

T