CăutareSr
27 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Transformă-ţi ideea de afacere într-un mod de viaţă!

Pentru a treia oară în R.Moldova va avea loc proiectul anreprenorial ICO, destinat tinerilor care vor să-şi dezvolte propria afacere. ICO este organizat de AIESEC - lider global în dezvoltarea tinerilor lideri.
AISEC, 18 martie 2010, 10:53

Timp de 4 săptămîni (26 aprilie - 21 mai) participanţii vor beneficia de 12 traininguri ce au scopul de a introduce tinerii in lumea afacerilor din Moldova. În cadrul proiectului vor fi organizate urmatoarele traininguri: „Inteligenţă antreprenorială", „Ideea de afaceri", „Decizii strategice", „Comunicare în afaceri", „Marketing & Branding", „Managementul timpului", „Tehnici de vânzari", „Managementul resurselor umane", „Educaţie financiară", „Tendinţe noi în business ( inclusive CSR)", „Business networking", „De la idei - la bani"; acestea vor fi susţinute de experţi naţionali şi internaţionali în business.

ICO prevede şi organizarea unui concurs de investiţii, în care participanţii vor prezenta ideea potenţialilor investitori, reprezentaţi de companii şi organizaţii pentru dezvoltarea businessului mic şi mijlociu din Moldova. După concursul de investiţii (8 - 10 iunie 2010) participanţii vor putea pleca într-un stagiu internaţional de practică pentru 6 - 8 săptămâni.

Echipa ICO 2010 -pregăteşte un set de beneficii pentru viitorii participanţi: 12 Traininguri, conduse de traineri specializaţi din Moldova, Ucraina şi România, 12 simulări pe antreprenoriat, prin care participanţii vor pătrunde în sfera businessului din Moldova. Este o posibilitate de a profita de interacţiune cu oamenii de afaceri şi de a vedea businessul din interior. Un alt aspect important al proiectului este sistemul de business coaching, care prevede consultanţă şi interacţiune cu specialiştii în antreprenoriat. După finisarea trainingurilor participanţii vor avea oportunitatea de a pleca în stagiu internaţional de practică, pentru a căpăta cunoştinţe ce ulterior vor fi necesare în afacerea personală.


Fii alături de succes - „Transformă-ţi ideea de afacere într-un mod de viaţă!"
www.ico.md
www.aiesec.md
Proiectul ICO este organizat de AIESEC - lider global în dezvoltarea tinerilor lideri
_________
Pentru mai multe informţii contactaţi
Coordonatorul de proiect Tudor Tarlev:
tudor.tarlev@ico.md/ tel: (+373)68.489.763
Responsabil de relaţii cu publicul Anastasia Pociumban
anastasia.pociumban@ico.md/ tel:(+373)69.484.746Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T