CăutareSr
27 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Declaraţia Şefilor Misiunii UE privind cazul jurnalistului Ernest Vardanyan

Şefii Misiunii UE remarcă cu profundă îngrijorare faptul că lui Ernest Vardanyan i-au fost refuzate până acum aceste drepturi de bază.
Delegaţia UE, 22 aprilie 2010, 10:29

Delegaţia Uniunii Europene emite următoarea declaraţie în numele Şefilor Misiunii Uniunii Europene la Chişinău:

"Şefii Misiunii UE urmăresc cu mare atenţie cazul jurnalistului Ernest Vardanyan, care a fost arestat la 7 aprilie 2010, la Tiraspol. Şefii Misiunii UE reamintesc că drepturile omului şi, în mod particular libertatea de exprimare, precum şi drepturile fundamentale ale deţinuţilor trebuie respectate. Misiunea subliniază faptul că acestea includ dreptul deţinuţilor la consiliere juridică conform propriei alegeri; dreptul de a fi prezenţi sau reprezentaţi de către o persoană aleasă de ei la audierile privind arestul preventiv; cât şi dreptul de a-şi contacta familiile. Şefii Misiunii UE remarcă cu profundă îngrijorare faptul că  lui Уктуые Vardanyan i-au fost refuzate până acum aceste drepturi de bază.

Şefii Misiunii UE subliniază în mod general că detenţia persoanelor fizice în baza faptului că acestea sunt considerate nedorite de către cei care exercită puterea, constituie o încălcare a drepturilor omului şi că arestul preventiv ar trebui să fie permis doar în legătură cu infracţiuni specifice şi concrete. Totodată, Şefii Misiunii UE îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au fost interogaţi recent în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Şefii Misiunii UE reamintesc importanţa societăţii civile pentru dezvoltarea socio-economică şi subliniază că societatea civilă trebuie să lucreze în mod liber şi fără frica de a fi supusă represaliilor arbitrare.

Oficiul Consiliului Europei la Chişinău se aliniază acestei declaraţii".


Chişinău, 21 Aprilie, 2010

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T