CăutareSr
27 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Declaraţia UE privind reglementarea transnistreană

Luni, 17 mai 2010, Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Vicepreşedinte al Comisiei Europene, a făcut o Declaraţie privind reglementarea transnistreană.
UE, 18 mai 2010, 11:45

Declaraţia respectivă a apărut în rezultatul prezentării de către Vladimir Filat, Prim-ministrul RM, în cadrul întrevederii din 15 mai curent cu Comisarul pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate, Stefan Fule, a Aide-memoire-ului privind sporirea rolului UE în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.

În Declaraţia Înaltului Reprezentant al UE se menţionează:

"Salut foarte mult Aide-memoire-ul prezentat de către Guvernul moldovean, prin care acesta îşi confirmă disponibilitatea de a se angaja în continuare cu toţi partenerii săi în vederea identificării unei soluţii viabile şi durabile pentru problema transnistreană, inclusiv cu ajutorul UE.

Vom examina această propunere constructivă cu atenţia cuvenită şi în consultările cu partenerii noştri în formatul de negocieri 5+2.

Rămânem deplin angajaţi în a relua negocierile în formatul 5+2, fără vreo precondiţie sau întârziere, respectând în totalitate principiile fundamentale de suveranitate şi integritate teritorială a Republicii Moldova.

Invităm toate părţile să sprijine eforturile Republicii Moldova în implementarea măsurilor de consolidare a încrederii, pentru beneficiul populaţiei din regiunea transnistreană."

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T