CăutareSr
27 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Solicitarea de propuneri: Competiţia mediatică Proiect finanţat de Consiliul Europei: "Măsuri de consolidare a încrederii pentru regiunea transnistreană" „Podul încrederii"

Concursul este deschis pentru jurnaliştii locali, regionali şi naţionali de pe ambele maluri ale Nistrului.
AQA Logistic & Consulting, 1 iunie 2010, 12:56

Competiţia mediatică face parte din activităţile finanţate de Consiliului Europei pentru a promova schimbul de informaţii între jurnaliştii de pe cele două maluri ale Nistrului.

Pentru a participa la concurs, candidaţii urmează să propună, până la 10 iunie 2010, o producţie media despre activităţile de cooperare între ambele maluri ale Nistrului, drept exemplu de măsuri de consolidare a încrederii.

Juriul va selecta cele mai bune proiecte şi la sfârşitul lunii iulie 2010, jurnaliştii câştigători vor participa la un seminar în Odessa pentru a-şi împărtăşi experienţa şi pentru a face schimb de bune practici.

Revenind în Moldova, jurnaliştii se vor documenta asupra subiectului propus şi care va fi realizat până la sfârşitul lunii septembrie 2010.

Autorii celor mai bune lucrări (6 jurnalişti) vor participa la o vizită de studiu la Strasbourg în toamna anului 2010.

Criterii de eligibilitate:

• Candidaţii trebuie să activeze în calitate de reporter, ziarist sau prezentator TV
• Minimum doi ani de experienţă profesională
• Neafiliere politică
• Imparţialitate

Procedura de aplicare:

Dosarul candidaţilor va include pe lângă formularul de aplicare:
- CV-ul curent al candidatului;
- o descriere succintă a propunerii pentru studiul de caz despre cooperarea între cele două maluri ale Nistrului în domeniul cultural, social, economic, politic, etc.
- o scrisoare de intenţie de a publica/difuza proiectul media din partea redactorului-şef. Formatul produsului final trebuie să nu depăşească 600 de cuvinte sau 3-5 minute (difuziune TV/Radio). Elaborarea proiectului media nu va fi finanţată.

Dosarele pot fi prezentate în limba română, rusă sau engleză.

Formularul de aplicare poate fi desărcat la următoarea adresă: http://aqa.md/libview.php?l=ro&idc=17&id=73&parent=0

Dosarele trebuie depuse la următoarea adresă: AQA Logistic & Consulting, str. Vasile Alecsandri 99/1, Chişinău MD-2012, Tel. (+373 22) 22 63 43; Fax (+373 22 ) 22 63 87, email: aplicare@aqa.md.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 10 iunie 2010.

31 mai 2010

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T