CăutareSr
27 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Revista analitică bianuală "Mass media în Republica Moldova"

CJI a lansat o noua ediţie a revistei analitice bianuale „Mass media în Republica Moldova”.
Centrul pentru Jurnalism Independent, 5 iulie 2011, 17:35

Revista cuprinde rubricile tradiţionale: „Etică şi profesionalism", „Litera legii", „Presa ca afacere", „Presa regională", „Experienţă" „Recenzie de carte" şi o serie de subiecte actuale de interes public din domeniul mass-media. Articolele sunt semnate atât de jurnalişti cunoscuţi, cât şi de colegii lor de breaslă mai tineri.
"Moldova în faţa unui deziderat important - asigurarea concurenţei loiale în domeniul publicităţii audiovizuale", „Labirintul serviciului public de radio şi televiziune", „Presa scrisă între ciocan şi nicovală",„Nu ne ţine nimeni în braţe, precum nici nu ne pune nimeni piedici", „150 de experimente pentru a înţelege manipularea mediatică de Sébastien Bohler", sunt doar câteva din subiectele incluse în revistă.

Ediţia curentă are un tiraj de 500 de exemplare: 250 în română, 150 în rusă şi 100 în engleză. Acestea vor fi distribuite la mass-media din ţară, inclusiv din regiunea nistreană şi UTA Gagauzia, precum şi la misiunile diplomatice, partenerii CJI din Moldova şi din afară. Problemele abordate în revistă va facilita înţelegerea de către jurnalişti şi de toţi cei interesaţi a proceselor ce au loc în mass-media autohtonă şi va contribui la îmbunătăţirea nivelului de respectarea a principiilor şi standardelor profesionale. De asemenea, publicaţia este plasată on-line: pe ijc.md, azi.md, Facebook.

Revista „Mass media în Republica Moldova", face parte din proiectul „Fortificarea capacităţii mass-media de a reflecta subiectele de interes public", finanţat de Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, în cadrul Instrumentului European pentru Democraţie şi Drepturile Omului.

Accesaţi revista aici

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T