CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Barosso: Noi aşteptăm ca Moldova să implementeze recomandările Comisiei de la Veneţia

În cadrul întrevederii cu premierul Vlad Filat la Bruxelles, preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barosso salutat angajamentul Guvernului de la Chişinău de a promova reformele democratice şi standardele europene, menţionând că-i place denumirea coaliţiei de guvernământ - Alianţa pentru Integrare Europeană.
Moldova Azi, 24 martie 2010, 12:35
 

Precum a comunicat serviciul de presă al guvernului moldovean, Barosso a spus că în colaborarea bilaterală s-a înregistrat un progres evident odată cu schimbarea guvernării la Chişinău.

Preşedintele Comisiei Europene a spus că în prezent se fac eforturi ca dialogul privind liberalizarea regimului de vize să demareze la Bruxelles pe data de 15 iunie 2010.

„Dacă luaţi deciziile corecte şi acţionaţi cu determinare, drumul spre integrare europeană va fi mai rapid", a declarat Barosso.

Referindu-se la reforma constituţională din Republica Moldova, Jose Manuel Barosso a menţionat că dezbaterile la această temă sunt foarte importante, iar sugestiile Comisiei de la Veneţia sunt o ieşire din situaţie. „Noi aşteptăm ca Moldova să implementeze recomandările Comisiei de la Veneţia", a spus oficialul.

Apreciind faptul că Republica Moldova a reuşit să încheie un acord cu FMi, preşedintele Comisiei Europene a menţionat că în următorii trei ani asistenţa UE pentru Moldova va spori cu 80%.

Vlad Filat a mulţumit Uniunii Europene pentru suportul constant acordat Republicii Moldova şi a menţionat că Guvernul va promova şi în continuare reformele democratice şi cursul de integrare europeană.

Vlad Filat a menţionat că se va acţiona în conformitate cu recomandările partenerilor externi, susţinerea cărora este una extrem de importantă. „Noi vom acţiona în strictă conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia", a spus Prim-ministrul.

Vlad Filat l-a felicitat pe Jose Manuel Barosso cu ocazia zilei de naştere. Preşedintele Comisiei Europene a împlinit, marţi, 54 de ani.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T