CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Emil Boc: România şi Republica Moldova au un viitor comun în UE

Boc a reconfirmat la Chişinău sprijinul pe care România este gata să-l acorde Republicii Moldova. „Suntem pe un drum al marii uniri în familia europeană. Este un drum comun, iar România şi Moldova au destinul comun al plecării spre aceeaşi destinaţie – UE”, a declarat premierul român.
Moldova Azi, 31 martie 2010, 16:17
Emil Boc: România şi Republica Moldova au un viitor comun în UE

Premierul român, Emil Boc, a avut o întrevedere cu preşedintele interimar al Republici Moldova, Mihai Ghimpu, după care a anunţat că acordul privind ajutorul nerambursabil de 100 milioane de euro, pe care România îl oferă Republicii Moldova va fi semnat la finele lunii aprilie la Bucureşti, în cadrul unei vizite a lui Mihai Ghimpu în capitala României.

El a mai spus că există mai multe acorduri dintre cele două state, aflate în stadiul de derulare: la nivel educaţional, prin susţinerea programului de burse, proiecte în domeniul turismului; nu în ultimul rând propunerea discutată cu Mihai Ghimpu şi reprezentanţii guvernului de la Chişinău de a încuraja oamenii de afaceri din România, în baza parteneriatului public-privat; susţinerea proiectelor de modernizare a infrastructurii şi a altor domenii în Republica Moldova. „Este un moment bun pentru investiţii atât în România, cât şi în Republica Moldova. Cine investeşte acum va ieşi învingător la sfârşitul crizei, motiv pentru care şi la nivel privat vom susţine aceste investiţii", a declarat Emil Boc.

România şi Republica Moldova au un viitor comun în UE, a mai spus Boc, referindu-se la sprijinul pe care România este gata să-l ofere în privinţa parcursului european al Republicii Moldova

„Am găsit deplina înţelegere în realizarea a ceea ce am convenit cu preşedintele Traian Băsescu şi sunt convins că Republica Moldova ca niciodată are posibilitatea să fie susţinută de România în problemele pe care avem să le rezolvăm. România este alături de noi şi sunt convins că împreună vom parcurge cât mai repede acest drum spre Bruxelles", a declarat la rândul său Mihai Ghimpu.

Premierul român a participat miercuri la eliberarea primelor permise de mic trafic la frontieră, în baza cărora cetăţenii moldoveni vor putea intra pe teritoriul României fără vize, pe distanţa de 50 km de la hotar.

Aceasta a fost prima vizită a lui Emil Boc în Republica Moldova.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md)

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T