CăutareSr
26 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

S-a lansat a doua televiziune de ştiri „Publika TV"

„Publika TV", al doilea post TV de ştiri din Moldova, s-a lansat la Chişinău cu sloganul „Moldova, acum ai televiziune", transmite Agenţia Monitor Media.
MONITOR MEDIA, 7 aprilie 2010, 10:31

„Publika TV" îşi începe emisia la 7 aprilie, ora 7:00, dar o ceremonie de lansare a postului „Publika TV" a avut loc la 6 aprilie, la ora şapte seara, la aceasta participând mai mulţi oameni publici, inclusiv persoane din conducerea statului.

Preşedintele interimar moldovean, spicherul Mihai Ghimpu a salutat apariţia acestei televiziuni, declarând că „atunci când sunt mai multe posturi TV, adevărul e mai aproape de cetăţean. Democraţia asta şi înseamnă - cât mai multă informaţie din diferite surse", a mai spus Ghimpu.

Premierul Vlad Filat, citat de Realitatea TV, a spus la ceremonia de lansare a postului că „avem nevoie de cât mai multă informaţie, pentru că informaţia ne face mai puternici".

„Publika TV" emite emisiunile sale în limbile română şi rusă în Republica Moldova şi România.

Postul „Publika TV" (Slogan: „Spune ce gândeşti") difuzează zilnic 15 jurnale de ştiri în limba română şi şase jurnale în limba rusă.

Dintre cele mia importante emisiuni ale „Publika" se numără „Publika Report"; „Ţara lui Dogaru"; „Fabrika"; „Zi de zi"; „Banii tăi"; „Las' că-i ghini"; „Factorul puterii" şi „Adnotări".

„Publika TV" este o investiţie românească de 4,5 milioane de Euro. Pentru acest post TV muncesc 150 de jurnalişti.

Prima televiziune de ştiri din Moldova - JURNAL TV - s-a lansat la 5 martie 2010.

© AGENŢIA „MONITOR MEDIA"

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T