CăutareSr
26 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ambasada Poloniei la Chişinău prezintă filmul „Katyn”

Ambasada Republicii Polone la Chişinău, în comun cu Centrul Cultural „Odeon" din capitală, prezintă filmul „Katyn", în regia cunoscutului regizor Andrzej Wajda.
DECA-press, 14 aprilie 2010, 17:51

Pelicula va putea fi vizionată la Centrul „Odeon" în zilele de 17 şi 18 aprilie, începând cu ora 13.00.

Ambasada Poloniei susţine că membrii delegaţiei poloneze la cel mai înalt nivel, care în mod tragic au murit la 10 aprilie a.c., au ţinut să participe la comemorarea victimelor sistemului totalitar, care au fost ucişi la Katyń. „Sperăm că vizionarea peliculei va ajuta moldovenii să înţeleagă de ce Katyń-ul este atât de important pentru polonezi", menţionează misiunea diplomatică polonă la Chişinău.

Filmul „Katyn" povesteşte despre soldaţii şi ofiţerii polonezi care au executaţi în pădurea de la Katyn, la începutul celui de-al doilea război mondial.

 

© DECA-press. Toate drepturile rezervate.Redistribuirea sau republicarea stirilor este interzisa fara acordul in scris al Agentiei DECA-press.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T