CăutareSr
26 mai 2018
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Perspectivele de integrare europeană ale RM, discutate la Bruxelles

„Perspectiva de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu este un subiect tabu la Bruxelles”, a declarat raportorul asupra Acordului de Asociere UE - Republica Moldova, Graham Watson, la o conferinţă la care s-au discutat priorităţile-cheie ale negocierilor UE - Republica Moldova, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 13 mai 2010, 01:54

Conferinţa a avut loc la Bruxelles marţi, 11 mai, şi a fost organizată de Centrul Român de Politici Europene, Asociaţia pentru Politică Externă din Moldova şi misiunea Republicii Moldova la UE.

„Vom discuta subiectul aderării, dacă Moldova va fi pregătită. Nu există niciun exemplu al unei ţări europene care a dorit să adere la UE şi a fost pregătită să o facă dar a fost refuzată", a spus Graham Watson, citat într-un comunicat de presă al organizatorilor conferinţei.

Negociatorul-şef din partea guvernului Republicii Moldova, Natalia Gherman, viceministru al afacerilor externe şi integrării europene, a anunţat despre decizia recentă a Chişinăului ca Moldova să emită numai paşapoarte biometrice de la 1 ianuarie 2011, ca parte a încercărilor de a obţine o foaie de parcurs pentru liberalizarea regimului vizelor.

Victor Chirilă, director executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă, a descris reformele pe care Republica Moldova le-a întreprins, chiar şi fără a avea o foaie de parcurs pentru liberalizarea vizelor. Chişinăul este pe o cale similară cu Macedonia, Muntenegru şi Serbia. Acordarea unei foi de parcurs privind vizele (Visa Road Map) pentru Moldova va fi un stimulent enorm pentru reformele democratice. UE trebuie să articuleze un mesaj clar că dialogul privind liberalizarea regimului vizelor ar deschide calea pentru foaia de parcurs privind vizele, dacă Moldova implementează măsurile necesare, a concluzionat directorul APE.

Conferinţa de la Bruxelles este parte a proiectului „Parteneriatul România - Moldova pentru integrare europeană. Contribuţia societăţii civile", sponsorizat în comun de Fundaţia Soros România şi Fundaţia Soros Moldova.


© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T