CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PLDM este indignat de felul in care "Moldova-1" a prezentat situatia legata de deblocarea livrarii agentului termic in capitala

Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) acuza postul public de televiziune de dezinformare a populatiei.
INFOTAG, 13 noiembrie 2008, 17:33

PLDM ESTE INDIGNAT DE FELUL IN CARE "MOLDOVA-1" A PREZENTAT SITUATIA LEGATA DE DEBLOCAREA LIVRARII AGENTULUI TERMIC IN CAPITALA

Chisinau, 13 noembrie ( INFOTAG ). Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) acuza postul public de televiziune de dezinformare a populatiei. Vlad Filat, liderul formatiunii, a declarat joi in Parlament ca din relatarile permanente ale acestui post pe parcursul zilei de miercuri a reiesit ca consilierii PLDM si AMN au fost acei care nu au dorit ca oamenii sa aiba caldura.

Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, el a declarat ca consilierii PLDM au fost nu impotriva livrarii de agent termic catre locuitorii capitalei, ci impotriva schemei frauduloase votate de Consiliul Municipal Chisinau.

"Memorandumul semnat in acest sens nu prevede o solutie de durata a problemei, ci doar pina la anul nou. Astfel, locuitorii capitalei au devenit prizonieri ai guvernarii comuniste si vor avea de suferit in plina iarna", a mentionat el. Liderul PLDM nu a exclus ca comunistii ar putea organiza din nou in plina iarna o criza in livrarea de agent termic, conducindu-se de interese politice.

Vlad Filat este sigur ca prin acest Memorandum "s-a intins o capcana consumatorilor, dar si municipalitatii".

El a atras atentie ca s-a decis ca municipalitatea va contracta credite de 100 mln. lei de la trei banci, "care nu au fost selectate in conditii de transparenta si sint afiliate puterii".

Deputatul a amintit ca, pentru a se achita cu creditele contractate, municipalitatea va trebui sa vinda terenurile pe care le mai are in proprietate.

In opinia sa, CMC va pierde si terenurile, va plati unor grupuri afiliate guvernarii bani multi, si nici problema aprovizionarii cu agent termic nu o va solutiona.

Vlad Filat s-a aratat convins ca comportamentul consilierilor PLDM a fost unul corect si crede ca televiziunea publica intentionat schimba accentele pentru sa denigra formatiunea pe care o conduce.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T