CăutareSr
19 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Dascălii pensionari

În acest an peste 1200 de tineri pedagogi sunt aşteptaţi în şcoli. Experienţa anilor precedenţi arată că doar 40% din absolvenţi aleg să lucreze ca pedagog.
Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, 19 mai 2010, 16:52
Dascăli pensionari

Tendinţa de îmbătrânire a pedagogilor este semnalată şi de studiul Institutului de Politici Publice, care notează că în ultimii doi ani numărul profesorilor pensionari a crescut cu 15%, în timp ce numărul tinerilor pedagogi continuă să scadă.

Ascultaţi un material audio, realizat de Cristina Zavatin, absolventa Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T