CăutareSr
27 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

DECLARAŢIA Guvernului Republicii Moldova cu privire la Memorandumul germano-rus din 5 iunie, 2010

Guvernul Republicii Moldova salută Memorandumul adoptat la 5 iunie, 2010 de către Cancelarul federal al Germaniei Angela Merkel şi Preşedintele Rusiei Dmitrii Medvedev şi îşi exprimă speranţa că angajamentul politic asumat de către liderii celor două ţări deschide perspective promiţătoare în reglementarea conflictului transnistrean.
Guvernul RM, 7 iunie 2010, 13:53


Guvernul consideră că actul în cauză se înscrie în contextul intensificării eforturilor întreprinse în vederea soluţionării problemei transnistrene. O dovadă elocventă în acest sens o constituie discuţiile purtate de către autorităţile Republicii Moldova cu partenerii internaţionali implicaţi, precum şi voinţa politică exprimată în Declaraţia Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate şi Declaraţia ruso-ucraineană din 17 mai, curent.

Guvernul apreciază, îndeosebi, disponibilitatea conducătorilor Rusiei şi Germaniei de a contribui la instituţionalizarea dialogului ruso-comunitar pe probleme de politică externă şi de securitate, inclusiv vizînd cooperarea în gestionarea conflictelor şi a situaţiilor de criză, desfăşurarea operaţiunilor comune civile şi militare în acest sens, precum şi pentru atingerea unui progres substanţial în identificarea în formatul „5+2" a unei soluţii viabile pentru conflictul transnistrean.

Guvernul Republicii Moldova îşi exprimă interesul de a coopera strîns cu toţi actorii internaţionali vizaţi pentru a contribui efectiv la consolidarea principiului indivizibilităţii securităţii europene, inclusiv prin depăşirea conflictelor regionale, cu respectarea principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statelor.


7 iunie 2010

Serviciul de presă al Guvernului

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T