CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Emigrantii moldoveni cer autoritatilor sa deschida sectii de votare suplimentare

Asociatia Emigrantilor Moldoveni din SUA solicita autoritatilor R. Moldova sa deschida sectii de votare suplimentare celei de la Ambasada R. Moldova din SUA, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 4 februarie 2009, 17:50

2009-02-04/11:38/ Chisinau (IPN) „Optiunea in prezent acordata de a vota in alegerile parlamentare din R. Moldova doar la sediul Ambasadei R. Moldova din Washington DC este nerealizabila din cauza distantelor si cheltuielilor mari", se arata intr-o scrisoare expediata de catre asociatie Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Asociatia cere sa fie deschise sectii de votare mobile in orasele cu populatie sporita de cetateni moldoveni si anume in Springfield, New York, Raleigh, Atlanta, Miami, Chicago, Minneapolis, Seattle si Sacramento. „Asociatia este gata sa faciliteze organizarea alegerilor in alte orase cu voluntari locali sub jurisdictia Ambasadei RM din SUA, se mai arata in scrisoarea semnata de presedintele asociatiei", Vasile Binzar.

Asociatia sustine ca, potrivit Ambasadei Republicii Moldova din SUA, la momentul actual sunt circa 40-50 de mii de cetateni moldoveni cu resedinta permanenta in SUA.

Pe de alta parte, presedintele Comisiei Electorale Centrale, Eugeniu Stirbu, a declarat pentru Info-Prim Neo ca „la alegerile parlamentare din 2005 in Statele Unite ale Americii au votat 23 de persoane". „Legislatia Republicii Moldova prevede ca cetatenii aflati peste hotarele Moldovei in ziua desfasurarii alegerilor pot vota numai la sectiile consulare sau la ambasade. Ambasada a Republicii Moldova in Statele Unite este numai una. Potrivit repsonsabililor de la ambasada, 25 de persoane s-au adresat referitor la acest subiect", a spus Stirbu.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T