CăutareSr
26 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PSD va fi primul în buletinele de vot

Partidul Social Democrat (PSD) va fi înscris, prealabil, primul în buletinele de vot. Asta după ce joi, la ora 17.00, a avut loc tragerea la sorţi a candidaţilor electorali înregistraţi la Comisia Electorală Centrală (CEC) în prima zi de depunere a dosarelor, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 5 februarie 2009, 17:34

2009-02-05/17:31/ Chisinau (IPN) 17:24/ „Ar fi păcat să zic că nu sunt mulţumit", a declarat preşedintele PSD, Dumitru Braghiş, întrebat de jurnalişti dacă este mulţumit că formaţiunea pe care o conduce va fi inclusă prima în buletinele de vot. Întrebat dacă numărul unu îi spori şansele, Braghiş a răspuns: „Eu cred că şansele o să ni le ofere lucrul pe care îl vom face în campania electorală".

Următorii în buletinele de vot vor fi Partidul Liberal (PL), Alianţa Moldova Noastră (AMN), Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD), Partidul Comuniştilor (PCRM), Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Partidul Democrat (PD).

Reprezent anţii partidelor au extras numărul de înscriere în buletinele de vot după ordinea în care au fost înregistraţi.

Dosarele depuse de partidele politice vor fi verificate de CEC pe parcursul a maximum şapte zile. În cazul în care dosarul unui partid va fi respins în urma verificării, în mod automat următoarele partide înscrise în buletinul de vot vor urca cu o poziţie.

Pe parcursul zilei de joi, 5 februarie, la CEC s-au înregistrat şapte partide. Primele formaţiuni au fost PL, PPCD, PLDM şi PCRM. Ulterior, s-au înregistrat AMN, PD şi PSD.

Alte formaţiuni politice se pot înregistra până la 5 martie 2009, inclusiv. Dosarele pot fi depuse la CEC în zilele lucrătoare, între ora 9.00 şi 16.00.

În cursa electorală se pot înscrie candidaţi independenţi şi 28 de formaţiuni.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T