CăutareSr
26 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Chişinăul în doliu

În pofida criticilor la adresa controversatului decret prezidenţial cu pivire la declararea zilei de 28 iunie „zi a ocupaţiei sovietice”, mai mult instituţii publice au coborât luni, 28 iunie, drapelele de stat în bernă.
Moldova Azi, 28 iunie 2010, 16:35
 

Mai multe instituţii publice s-au solidarizat luni, 28 iunie, cu decizia preşedintelui interimar, preşedinte al Parlamentului, Mihai Ghimpu de a consemna ziua de 28 iunie drept Ziua ocupaţiei sovietice şi a comemorării victimelor regimului totalitar comunist. Drapele de stat au fost coborâte în bernă pe clădirile Guvernului, a Primăriei municipiului Chişinău, a unor ministere, licee etc.

De asemenea, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, a fost dezvelită piatra comemorativă, instalată în locul în care va fi ridicat un monument al victimelor regimului comunist. Blocul de granit a fost sfinţit de un sobor de preoţi, la ceremonie fiind prezenţi oficiali moldoveni - deputaţi şi miniştri, o delegaţie din România şi oameni de cultură.

 

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T