CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

5 milioane de lei pentru sinistraţi

În contul special al Ministerului Finanţelor pentru ajutorarea sinistraţilor au fost colectate până în prezent peste 5 mil. lei.
Politik.md, 13 iulie 2010, 14:41

Dintre aceştia, 750 de mii de lei au fost deja repartizate persoanelor sinistrate din raionul Hânceşti, unde fiecare persoană a primit câte 500 de lei pentru primele necesităţi.

"Banii au fost distribuiţi, în baza listelor întocmite de autorităţile locale, a precizat ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, în cadrul unei conferinţe de presă, marţi, 13 iulie.

Negruţa a mai spus că după retragerea apelor şi după estimarea pagubelor va fi schiţată o schemă de distribuire a acestor bani la care vor fi adăugate şi alocaţiile din buget şi ajutorul venit de peste hotare. De asemenea, el a precizat că încă nu se ştie care este suma necesară pentru lichidarea pagubelor cauzate de inundaţii.

Totodată, Veaceslav Negruţa a negat acuzaţiile care i-au fost aduse de către reprezentanţii partidului comunist, precum că ar fi împărţit bani sinistraţilor îmbrăcat în haine de culoarea care simbolizează Partidul Liberal Democrat din Moldova.

"Eram îmbrăcat în cămaşă albă, pantaloni albaştri şi pantofi negri. Presupun că unii politicieni au probleme cu vederea şi coloristica" a declarat Negruţa, care a sublniat că ajutorul trebuie să vină indiferent de partid politic, sau agent economic.

Potrivit datelor Departamentului Situaţii Excepţionale, circa 85 de localităţi din 16 raioane au fost afectate de inundaţii. Au fost evacuate circa 3000 de persoane, iar 566 case au fost inundate. Cele mai afectate de inundaţii sunt localităţile Nemţeni, Cotul Morii şi Obileni din raionul Hânceşti.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
BigLau, 1 august 2010, 12:13
Vrei sa castigi bani reali??? S-a lansat si in Rep Moldova jocul din care romanii au castigat o multime. Este gratis, iar daca te duce putin capul poti invarti afaceri care sa iti aduca sute de euro lunar. Incearca pentru ca nu te costa absolut NIMIC!!!
http://www.anno1777.com/index.php?i=11090
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T