CăutareSr
26 iunie 2019
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ala Mândâcanu infirmă informaţiile privind deschiderea bisericii cu slujbe în limba română în Quebec

Preşedintele comunităţii moldovenilor din Québec, Canada, Ala Mândâcanu, infirmă că ar fi lansat ideea de a deschide în Canada o biserică creştin-ortodoxă cu oficierea slujbelor în limba română.
Info-Prim Neo, 13 iulie 2010, 17:14

Preotul Alexei Mironaş a anunţat la o conferinţă de presă că merge să slujească la Montréal la cererea mai multor creştini care se află acolo.

„Această afirmaţie nu corespunde realităţii. Nici subsemnata, nici consiliul comunităţii moldovenilor din Québec nu au formulat în acest sens nicio idee, nu au înaintat nicio cerere şi nu au lansat nicio iniţiativă", se menţionează într-un comunicat de presă semnat de Ala Mîndîcanu.

În comunicat se precizează că preotul Alexei Mironaş s-a adresat cu rugămintea de a fi ajutat ca emigrant pentru a se integra în societatea canadiană. Răspunsul oficial a fost că, în măsura posibilităţilor, comunitatea moldovenilor din Québec poate oferi preotului şi familiei sale sprijin informaţional în vederea integrării eficiente în societatea canadiană.

În Montréal sunt peste 3 mii de familii provenite din Republica Moldova şi există 7 biserici ortodoxe de limba română. „Speculaţiile apărute în mass-media din Republica Moldova nu vin decât să tulbure atmosfera de deschidere ce domneşte în sânul comunităţii noastre", se mai spune în comunicat.

Pe 5 iulie, la o conferinţă de presă la Chişinău, preotul Alexei Mironaş a declarat că pentru prima dată în Quebec va fi deschisă o biserică cu slujbe în română şi că are susţinerea populaţiei de acolo. Preotul a mai spus că prim-ministrul Vlad Filat va susţine financiar această iniţiativă, fără să precizeze de câţi bani este nevoie.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T