CăutareSr
5 iunie 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Sistemul video în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi perfecţionat

Sistemul video în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi perfecţionat. Guvernul a alocat din fondul său de rezervă 1, 259 milioane de lei pentru extinderea, dezvoltarea şi desăvârşirea sistemului de monitorizare video în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi zonelor aferente, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 19 august 2010, 14:51

Extinderea şi dezvoltarea sistemului, prin montarea camerelor video cu o rezoluţie înaltă (3Mp) va permite o mai bună identificare garantată a participanţilor la manifestaţii şi transmiterea imaginilor video on-line la MAI, Comisariatul general de Poliţie şi SIS.

Dirijarea cu camerele video şi arhivarea informaţiilor se va efectua şi în continuare cu aparatajul gestionat de Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat.

Implementarea proiectului va asigura un nivel superior de securitate a cetăţenilor în această locaţie.

Actualmente monitorizarea video acestei regiuni se face prin intermediul a 8 camere video.

Ancheta evenimentelor din noapte de 7 spre 8 aprilie, când au fost maltrataţi mai mulţi protestatari, unul dintre ei fiind omorât, se bazează în mare parte pe înregistrările video realizate de sistemul aflat în funcţiune. Experţii deplâng calitatea proastă a imaginilor.


© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T