CăutareSr
27 noiembrie 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Primul sondaj fără scoruri electorale

Institutul de Marketing şi Sondaje, IMAS-INC Chişinău a fost presat de forţe politice să falsifice datele Barometrului socio-politic în favoarea unor partide, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, directorul IMAS-INC, Doru Petruţi.
INFOTAG, 23 august 2010, 17:53

După cum transmite INFOTAG, Petruţi a menţionat că din acest motiv nu va face publice datele privind intenţia de vot şi scorurile partidelor.

"Am primit ameninţări la adresa mea, telefoane de intimidare, iar operatorii din reţeaua IMAS au fost contactaţi cu scopul de a falsifica datele sondajului în favoarea unor partide. IMAS nu e tipul de companie care dă procente încurajatoare unii partid, suntem transparenţi şi nu negociem criteriile profesionale", a spus Petruţi.

Potrivit lui, Barometrul socio-politic este un sondaj finanţat din resurse proprii, realizat de două ori pe an, ca un instrument ce ar spori vizibilitatea companiei. Este unicul sondaj publicat, căci restul cercetărilor au clauze de confidenţialitate de la 3 la 10 ani.
Petruţi a recunoscut că în opt ani pe piaţa din Moldova cea mai grea perioadă pentru companie este cea din aprilie-august 2010, din cauza luptei politice aprige.

"La Barometrul din aprilie am fost acuzaţi că ne-am fi vândut nu ştiu cărui partid. Nu s-au adus probe însă. Politicienii folosesc datele sondajelor doar când ele convin partidului. E bine când sondajele spun că 70% din cetăţeni vor să-şi aleagă direct preşedintele, însă nu e bine că populaţia e nemulţumită de nivelul corupţiei, situaţia economică, etc. Sunt ONG în Moldova care mimează licitaţii pentru sondaje şi au deja rezultatele, noi punem accent pe calitatea informaţiei pe care o adunăm", a completat Petruţi.

Potrivit sondajului IMAS, realizat în perioada 15 aprilie - 3 mai 2010, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, Partidul Comuniștilor ar obține - 28% din voturi, Partidul Liberal Democrat - 16,5%, Partidul Democrat - 8,6%, iar Partidul Liberal - 4,9%.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T