CăutareSr
26 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PD acuza PCRM ca-si face publicitate electorala pe bani publici...

Partidul Democrat (PD) a depus la Comisia Electorala Centrala (CEC) o contestare in care acuza Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) de faptul ca-si face publicitate electorala pe bani publici.
INFOTAG, 16 februarie 2009, 17:03

Chisinau, 16 februarie ( INFOTAG ). Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, formatiunea mentioneaza ca inca in luna ianuarie compania publica "Teleradio-Moldova" a obtinut de la primarie autorizatia sa desfasoare pe 13 si 14 februarie seara, in Piata Marii Adunari Nationale, "o intrunire sub forma de concert consacrat "Zilei indragostitilor".

Formatiunea sustine ca organizatia de tineret a PCRM - "Uniunea Tineretului Comunist din Moldova" (UTCM), a distribuit in rindul orasenilor foi volante prin care anunta locuitorii capitalei despre organizarea de catre ea, impreuna cu formatiile "ExNN", "Delfin", "Zdob si Zdub", precum si cu interpretul Laurentiu Duta, a unui concert in Piata Marii Adunari Nationale.

"Aceleasi tiparituri contin o forma voalata a indemnului de a vota in favoarea PCRM - in cuprinsul sau este afisata imaginea unei tinere, pe maioul careia este imprimat cuvintul "Votez", litera "e" din continutul caruia este redat sub forma unei seceri si a ciocanului incrucisate, acestea din urma fiind un element al simbolului electoral al Partidului Comunistilor din Republica Moldova (PCRM)", se spune in contestare.

PD atrage atentia asupra lipsei pe cuprinsul respectivei foi a vreunei informatii referitoare la tipografia, numarul comenzii, tirajul etc., "conditie obligatorie impusa de Codul electoral".

Formatiunea crede ca pentru aceste incalcari PCRM trebuie sa fie exclus din cursa electorala.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T