CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Comunistii folosesc studenti ai Academiei de Politie si fosti puscariasi in lupta electorala, PL

Comunistii ii folosesc pe fostii puscariasi si pe studentii Academiei de Politie in lupta electorala cu Partidul Liberal (PL), a declarat luni, 16 februarie, intr-o conferinta de presa Ion Negrei, care s-a prezentat drept purtator de cuvant al formatiunii.
Info-Prim Neo, 16 februarie 2009, 17:26

2009-02-16/14:24/ Chisinau (IPN) Acesta a acuzat ca vineri, 13 februarie, mai bine de 10 persoane in stare de ebrietate au incercat sa zadarniceasca o intalnire cu alegatorii din satele Isacova si Seliste, raionul Orhei, facand uz de violenta verbala si de amenintari cu aplicarea fortei fizice, transmite Info-Prim Neo.

„In urma discutiilor cu acest grup, s-a putut constata ca unii sunt studenti ai Academiei de Politie „Stefan cel Mare", iar altii fosti detinuti de drept comun", a spus Ion Negrei. „Cei din urma au fost inainte de aceasta chemati la politie, amenintati cu fabricarea unor dosare, batuti si santajati ca sa participe la actiunile provocatoare impotriva PL", a mai spus Negrei, accentuand ca unele persoane aveau vanatai pe fata.

„Partidul Liberal considera ca ilegalitatile comise de acest grup de persoane in raionul Orhei sunt inspirate si coordonate de organele de politie si ca urmaresc scopul de a intimida si a speria alegatorii, astfel ca acestia sa nu voteze pentru candidatii PL la alegerile parlamentare de la 5 aprilie 2009", a declarat purtatorul de cuvant al PL.

Sergiu Miron, presedintele interimar al filialei PL in raionul Orhei, a spus ca ii cunoaste pe tinerii perturbatori, acestia avand permanent probleme cu politia „Cunoastem si cine a fost responsabil de organizarea acestor actiuni antiliberale, doar ca este prea devreme sa il numim", a subliniat Sergiu Miron.

„Doar partidul de guvernamant poate mobiliza politia", a spus vicepresedintele PL, Anatol Salaru. „Cerem stoparea acestor derapaje antidemocratice si tragerea la raspundere a vinovatilor", a adaugat acesta.

Membrii PL au spus ca aceleasi persoane au zadarnicit intalnirea altui partid politic cu alegatorii din satele Isacova si Seliste, cu cateva ore inainte. PL intentioneaza sa depuna o plangere, anexand si probele pe care le detin.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T