CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CEC recunoaste ca problema dreptului la vot a moldovenilor aflati peste hotare exista

Comisia Electorala Centrala (CEC) recunoaste ca problema dreptului la vot a moldovenilor aflati peste hotare exista, dar sustine ca, in prezent, nu are posibilitate legala de a deschide sectii de votare in tarile in care Moldova nu are reprezentante diplomatice, transmite DECA-press.
DECA-press, 16 februarie 2009, 17:30

„CEC reitereaza imposibilitatea legala de a constitui sectii de votare in strainatate, altele decat cele de pe langa misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Republicii Moldova", se spune intr-un comunicat oficial al CEC, care face trimitere la prevederile Codului Electoral.

Totodata, CEC afirma ca „este necesara introducerea unor prevederi legislative care ar stabili procedura constituirii sectiilor de votare in statele unde se afla cetateni moldoveni cu drept de vot, dar in care nu sunt reprezentante oficiale ale Republicii Moldova".

„Doar in acest caz CEC ar dispune de un mecanism legal de organizare a alegerilor in statele care nu au misiuni diplomatice sau oficii consulare ale Republicii Moldova. Totodata, CEC subliniaza ca modificarea legislatiei electorale nu intra in competenta sa", se mai spune in documentul citat.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T