CăutareSr
25 mai 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Moldova va prelua preşedinţia TRACECA

O delegaţie a R.Moldova, condusă de viceministrul economiei, Octavian Calmîc, va participa la cea de a 8-a conferinţă a Comisiei Interguvernamentale TRACECA (Coridorul de Transport Europa-Caucaz-Asia), care marţi şi-a început lucrările la Bruxelles.
INFOTAG, 12 octombrie 2010, 16:50

Surse din cadrul Ministerului Economiei au relatat pentru INFOTAG că în cadrul conferinţei Moldova va prelua preşedinţia Comisiei Interguvernamentale TRACECA pentru o perioadă de un an şi va participa la Forumul Investiţional TRACECA, care se va avea loc sub patronajul Comisiei Europene.

La eveniment vor fi examinate trei proiecte ce revin Republicii Moldova, care au fost deja expertizate de Comisia Europeană în cadrul programului de asistenţă tehnică TRACECA.

Proiectele includ crearea centrului internaţional de logistică în Aeroportul Internaţional "Mărculeşti" cu costul total de 16,7 mil. euro; construcţia segmentului de 19,1 km a drumului M 3 Chişinău - Giurgiuleşti pe porţiunea Porumbeni-Cimişlia cu costul de 23,81 mil. euro; construcţia segmentului drumului M 3 Chişinău - Giurgiuleşti pe o distanţă de 17,9 km (centura or. Comrat) cu costul de 16,56 mil. euro.

INFOTAG precizează: TRACECA a fost fondat pe 3 mai 1993 la Conferinţa de la Bruxelles şi iniţial includea opt state. În prezent programul întruneşte 13 ţări în vederea perfecţionării comerţului şi transportului în Coridorul Europa-Caucaz-Asia. În 1996 la program au aderat Ucraina şi Mongolia, în 1999 Moldova, iar în 2002 Bulgaria, România şi Turcia. Obiectivul principal al programului este facilitarea accesului ţărilor membre la reţeaua internaţională de transport rutier, aerian şi feroviar, la navigarea maritimă comercială, precum şi majorarea volumelor de transport de mărfuri şi de pasageri.

Prin Moldova trece coridorul rutier pan-european nr. 9: Helsinki-Sankt Petersburg-Vitebsk-Kiev (Moscova)-Odesa-Chişinău-Bucureşti-Plovdiv-Alexandropolis.


© 2010 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T