CăutareSr
25 mai 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Candidaţii la funcţia de Başcan al Găgăuziei pot depune actele la CEC

Din 13 octombrie până în 13 noiembrie candidaţii la funcţia de başcan al Găgăuziei pot depune actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) găgăuză pentru alegerile care vor avea loc pe 12 decembrie.
INFOTAG, 12 octombrie 2010, 17:25

Adunarea Populară (APG) a creat CEC pentru desfăşurarea alegerilor şefului autonomiei formată din nouă membri - câte trei din partea APG, a Comitetului Executiv şi a instanţelor judecătoreşti din Găgăuzia.

Drept candidaţi la funcţia de başcan pot fi înaintaţi cetăţeni ai Moldovei care au dreptul la vot, au atins vârsta de 35 de ani, locuiesc sau au locuit pe teritoriul Găgăuziei şi posedă limba găgăuză.

Pentru înregistrare candidaţii la funcţia de şef al Găgăuziei trebuie să prezinte la CEC procesul verbal al şedinţei organizaţiei teritoriale a partidului, a unei alte organizaţii social-politice sau bloc electoral privind înaintarea candidatului; listele cu semnăturile a cel puţin 5 mii de cetăţeni din nu mai puţin de o treime din primăriile Găgăuziei; datele biografice ale candidatului; declaraţia candidatului privind acordul de a candida la funcţia de başcan al Găgăuziei; declaraţia despre veniturile din ultimii doi ani, precum şi despre surse acestor venituri; certificatul medical.

Candidatul la funcţia de başcan al Găgăuziei se consideră ales în primul tur, dacă a acumulat peste jumătate din voturile valabile ale alegătorilor care au participat la votare, iar în al doilea tur a obţinut cel mai mare număr de voturi.

Rezultatele alegerilor sunt validate de Curtea de Apel.

INFOTAG precizează: Actualul başcan al autonomiei, Mihail Formuzal, şi primarului de Comrat, Nicolai Duduglo, şi-au anunţat deja intenţia de a candida la această funcţie. Ultima campanie electorală (începînd din 1995) pentru funcţia de şef al Autonomiei Găgăuze s-a desfăşurat în 2006. Alegerile s-au desfăşurat în două tururi. În primul tur au participat Gheorghe Tabunşcic, Nicolai Dudoglo, Alexandr Stoianoglo şi Mihai Formuzal. Toţi au participat în calitate de candidaţi independenţi, însă nimeni nu a acumulat mai mult de jumătate din voturile alegătorilor. Formuzal şi Dudoglo au obţinut cele mai multe voturi şi au mers în turul doi. Atunci Formuzal a obţinut 56,23% din voturi.


© 2010 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T