CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CMC a respins respins proiectul de acordare in mod automat a compensatiilor la termificare

Consiliul municipal Chisinau (CMC) a respins marti, 17 februarie, cu 21 de voturi, proiectul fractiunii Partidului Social-Democrat de acordare in mod automat a compensatiilor la termificare pentru unele categorii de populatie, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 18 februarie 2009, 17:39

2009-02-17/18:23/ Chisinau (IPN) PSD a propus ca municipalitatea sa ofere compensatii in mod automat pentru pensionarii cu venit mai mic de 1450 lei, dar si persoanelor care fac parte din cele 11 categorii beneficiare de compensatii din partea statului.

Alexandru Tanase, liderul fractiunii liberal-democrate, a declarat ca propunerea PSD nu este echitabila, intrucat multe dintre persoanele care beneficiaza compensatii de la stat au venituri mai mari de 1450 lei. „Regulamentul pentru acordarea compensatiilor la caldura aprobat in anul 2008 este unul bun, dar trebuie sa verificam de ce nu functioneaza si de ce oamenii nu prezinta documentele pentru a primi compensatii", a spus Tanase.

Pe de alta parte, Eduard Musuc, demis recent din functia de presedinte al CMC, spune ca regulamentul pentru compensatii la caldura aprobat la 25 septembrie 2008, nu este functional si creaza multe probleme persoanelor beneficiare, deoarece acestea sunt nevoite sa faca rost de foarte multe acte. „Din acest considerent, pana acum doar 5 mii de potentiali benefeciari de compensatii au depus documentele necesare", a mai spus Musuc.

CMC a decis sa creeze o comisie care sa examineze motivul pentru care nu functioneaza regulamentul aprobat in septembrie.

Municipalitatea acorda compensatii la caldura familiilor venitul carora este mai mic de 1450 lei per membru. Solicitantii de compensatii trebuie sa depuna la preturi si intreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ un pachet de documente care le confirma situatia materiala precara.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T