CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Caz de bruscare a liberal-democratilor la Cahul

Tinerii liberal democrati au fost bruscati in timpul unui flash mob la Cahul, comunica Agentia DECA-press.
DECA-press, 20 februarie 2009, 17:18

Persoane responsabile de mentinerea ordinii publice, angajati ai pazei presedintelui Voronin si consilieri orasenesti, inclusiv primarul de Cahul, i-au intimidat si bruscat pe tinerii liberal-democrati, le-au adresat injurii, au rupt pancartele si i-au fortat sa paraseasca locul manifestarii.

In cadrul actiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), „Numaratoarea inversa pentru guvernarea comunista",  Organizatia de Tineret Cahul a PLDM a desfasurat un flash mob in fata Palatului de cultura din localitate, unde urma sa aiba loc si intalnirea cu alegatorii a candidatului pe listele Partidului Comunistilor la scrutinul parlamentar, Vladimir Voronin. Tinerii liberal democrati purtau pancarte pe care era inscriptionat numarul zilelor care au ramas comunistilor sa guverneze tara si mesaje privind incalcarea drepturilor omului.

PLDM a lansat o declaratie prin care condamna aceste actiuni ilegale si cere incetarea represiunilor si respectarea drepturilor omului macar pe ultima suta de metri.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T