CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

R. Moldova s-a transformat în stat poliţienesc, AMN

Alianţa „Moldova Noastră" (AMN) a pichetat vineri, 20 februarie, în faţa sediului Comisiei Electorale Centrale (CEC), în urma refuzului coordonării de către poliţia rutieră a unui panou electoral.
Info-Prim Neo, 20 februarie 2009, 17:42

2009-02-20/15:21/ Chisinau (IPN) Potrivit protestatarilor, poliţia a invocat că panoul ar fi avut conţinut ce contravine legislaţiei electorale, transmite Info-Prim Neo. „Constatăm că poliţia rutieră şi-a depăşit atribuţiile, fiindcă urma să coordoneze doar forma panoului şi nu conţinutul", a declarat Leonid Bujor, candidat pe listele AMN.

„Probabil îi deranjează faptul că am utilizat culoarea roşie şi textul de pe panou, pe care scrie că, pe parcursul anilor de guvernare comunistă, R. Moldova a ajuns o ţară unde predomină sărăcia, hoţia şi minciuna", a spus Bujor. El a depus un demers la CEC prin care a solicitat ca, în regim de urgenţă ,să fie examinată contestaţia AMN şi să fie anulată decizia ilegală a poliţiei rutiere din municipiul Chişinău.

După depunerea contestaţiei protestatarii s-au deplasat spre sediul central al poliţiei rutiere pentru a prezenta un demers în care au specificat acţiunile ilegale admise de poliţie şi au solicitat coordonarea în regim de urgenţă a panoului electoral.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T