CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Concurentii electorali au cheltuit pana acum aproape 9,5 mln lei

Partidele politice inregistrate la Comisia Electorala Centrala (CEC) in calitate de concurenti electorali au cheltuit pana acum, 9,45 mln lei, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 4 martie 2009, 17:46

2009-03-04/08:06/ Chisinau (IPN) Cel mai mult a investit in promovarea sa Partidul Social-Democrat (PSD) - peste 2,6 mln lei. Partidul Comunistilor (PCRM) a prezentat la CEC cheltuieli in suma de peste 2,3 mln lei, iar Partidul Liberal Democrat (PLDM) - 1,6 mln.

Putin peste 1 mln de lei a alocat in acest sens si Partidul Democrat (PDM). Alte patru formatiuni au declarat ca nu au depasit 1 mln. Astfel, campania electorala a Aliantei „Moldova Noastra" (AMN) a costat pana acum peste 835 mii lei, cea a Partidului Liberal (PL) aproape 560 mii si cea a Partidului Popular Crestin-Democrat (PPCD) - peste 277 mii lei.

Cei mai putini bani i-a alocat Uniunea Centrista din Moldova (UCM) - 111 mii lei.

Partidul Conservator (PC) si Miscarea Social-Politica „Actiunea Europeana" (MAE) sustin ca deocamdata nu au cheltuit nici un ban pentru a-si face publicitate electorala.

Partidele politice au voie ca pana la alegeri sa cheltuie cel mult 12 mln lei fiecare pentru campania de promovare. Candidatii independenti nu trebuie sa depaseasca 500 mii lei.

Concurentii electorali sunt obligati ca odata la 2 saptamani dupa inregistrarea la CEC sa prezinte rapoarte financiare despre veniturile si cheltuielile din perioada campaniei.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T