CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Premierul acuză autorităţile locale de sabotaj

Prim-ministrul Zinaida Greceanâi a dispus executarea necondiţionată a prevederilor legale privind plata salariilor majorate pedagogilor din 11 raioane.
Info-Prim Neo, 5 martie 2009, 17:35

2009-03-05/11:28/ Chisinau (IPN) Premierul a calificat drept sabotare acţiunile celor care nu achită sumele deja primite în conturile autorităţilor publice locale, transmite Info-Prim Neo.

„Banii sunt ţinuţi intenţionat în conturile autorităţilor locale pentru a se introduce o destabilizare în societate", a declarat premierul miercuri, 4 martie, în cadrul şedinţei Guvernului.

Viceprim-ministrul Victor Stepaniuc este de părerea că acţiunile preşedinţilor de raioane şi ale primarilor, care nu respectă decizia Guvernului, au caracter electoral.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Greceanâi a subliniat că la moment Guvernul nu are restanţe la achitarea salariilor, pensiilor şi altor plăţi din contul bugetului de stat şi că nu există îngrijorări cu privire la imposibilitatea achitării lor pentru perioada următoare.

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, Guvernul a alocat 467 mln lei pentru majorări de salarii. La 20 februarie Ministerul Finanţelor a transferat 42 mln lei necesare pentru acoperirea majorării remunerărilor bugetare din luna ianuarie, iar la 2 martie au fost alocate alte 42 mln lei pentru achitarea majorărilor din luna februarie, care vor fi achitate în luna martie curent.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T