CăutareSr
25 mai 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ambasadorul rus la Bucureşti: Rusia nu împiedică aderarea Republicii Moldova la UE

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Aleksander Ciurilin, a afirmat, joi, că Rusia nu împiedică aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE), informează Hotnews.
Romania Libera, 18 februarie 2011, 16:04
Foto Romania Libera
Foto Romania Libera

"Nu există nicio acţiune a Rusiei care să poată fi calificată ca împiedicare a Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană", a spus diplomatul rus, care a menţionat că ţara sa "nu a fost împotriva ieşirii din URSS a unor state foste membre şi nu vede nimic în integrarea acestora în UE".

El a subliniat, însă, ca "o problema reală există, Republica Moldova fiind încă membra a CSI (Comunitatea
Statelor Independente)".

"Ce sa facem cu aceasta problema. Legaturile existente sunt mai importante decat ceea ce va fi. Trebuie sa cantarim", a spus Ciurilin, care a mentionat ca "CSI nu este doar o denumire, sunt zeci, sute de tratate economice, posibilitatea de a calatori in acest spatiu si de a-si cauta loc de munca".

Potrivit ambasadorului rus, lucrurile nu trebuie 'impinse spre manifestari de forta', in situatia actuala principalul lucru fiind acela de a da moldovenilor posibilitatea de a se dezvolta dupa cum doresc'.

Diplomatul rus a sustinut, joi, la Casa Titulescu, conferinta cu tema "Politica externa a Rusiei in contextul international actual".

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T