CăutareSr
25 mai 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Consiliul Europei este îngrijorat de soarta lui Ilie Cazac

Consiliul Europei este extrem de îngrijorat de soarta lui Ilie Cazac, condamnat la 14 ani de închisoare de către regimul separatist de la Tiraspol.
Info-Prim Neo, 21 februarie 2011, 11:59

Secretarul general al CE, Thorbjorn Jagland, notează într-un comunicat de presă că a constatat cu îngrijorare că în acest caz există similitudini cu condamnarea de către instanţele transnistrene a jurnalistului Ernest Vardanyan, transmite Info-Prim Neo.

„Consiliul Europei a monitorizat îndeaproape cazul domnului Cazac, începând cu arestarea sa de către regimul de la Tiraspol în luna martie a anului trecut, şi va continua să facă acest lucru, mai ales având în vedere natura dubioasă a acuzaţiilor formulate împotriva lui", a subliniat Thorbjorn Jagland.

Oficialul european a făcut apel către conducerea autoproclamatei republici nistrene să asigure respectarea drepturilor ambilor condamnaţi, Ernest Vardanyan şi Ilie Cazac, în baza Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

Ilie Cazac, angajat al Inspectoratului Fiscal din Bender, a fost arestat pe 19 martie 2010 şi condamnat la începutul acestei luni la 14 ani de închisoare. În vara anului 2010 autorităţile separatiste din stânga Nistrului au făcut publică o declaraţie scrisă de Ilie Cazac, în care acesta ar recunoaşte că a făcut spionaj în favoarea Republicii Moldova. Ernest Vardanyan a fost condamnat pe aceleaşi capete de acuzare la 15 ani de închisoare.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T