- Mariana Şlapac, vicepreşedinta AŞM: „Pentru distrugerea Chişinăului vechi, cineva ar fi trebuit să ajungă după gratii”, Angelina Olaru, 5 iulie 2011, 17:29
- Pandemia HIV/SIDA din Transnistria nu poate fi controlată, Angelina Olaru, Chisinau/Liudmila Koval, „Profsoiuznie Vesti”, Tiraspol, 23 iunie 2011, 11:38
- Bolnavii grav din regiunea transnistreană se tratează la Chişinău, Angelina Olaru, Chisinau/Liudmila Koval, „Profsoiuznie Vesti”, Tiraspol, 23 iunie 2011, 11:33
- Indiferent de cine va câştiga Primăria, activitatea ei va fi periclitată de lupta dintre partide, Antoniţa Fonari pentru Info-Prim Neo, 17 iunie 2011, 11:38
- Care sunt costurile şi pericolele inflaţiei?, Adrian Lupuşor, Centrul Analitic Independent "EXPERT-GRUP", 10 iunie 2011, 11:16
- Toate drumurile noastre sunt încurcate…, Victoria Paşenţeva, Râbniţa/Gheorghe Budeanu, Chişinău, 30 mai 2011, 17:44
Bătuţi de soartă şi de stat
Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.
Oleg Bolotnicov acuză CEC că refuză nemotivat să-l înregistreze în calitate de candidat independent
2009-03-10/14:29/ Chisinau (IPN) Acesta a declarat marţi, 10 martie, într-o conferinţă de presă la agenţia „Info-Prim Neo" că a fost chemat cu o zi înainte la CEC, unde i s-a propus să-şi retragă listele cu semnături în susţinerea sa, în caz contrar „o să fie găsite atâtea semnături false câte trebuie".
„Mi s-a propus să mă dezic de intenţia de a participa la alegeri, dar nici măcar ei (CEC - n.r.) nu ştiu ce încălcări am făcut", a declarat Bolotnicov, menţionând că ceilalţi concurenţi care au depus dosarele în aceeaşi zi (4 martie), au primit deja un răspuns de la comisie privind înregistrarea acestora în cursa electorală.
Oleg Bolotnicov a mai spus că în ziua în care a depus dosarul la CEC i-au fost refuzate din start două liste cu semnături. De asemene a, din 2200 de semnături care în momentul depunerii dosarului au fost declarate valabile, ulterior i s-a spus că peste 570 nu mai sunt valabile (pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent e nevoie de 2 mii de semnături - n.r.). „Au început a găsi probleme în orice: în cifra nu aşa pusă, în numărul paşaportului", a menţionat acesta.
Bolotnicov a mai spus pentru Info-Prim Neo că a fost sunat de anumite persoane de la compania publică a audiovizualului „Teleradio-Moldova" şi i s-a comunicat că nu va participa la dezbateri electorale „până nu se limpezeşte situaţia la CEC". Oleg Bolotnicov urma să participe la dezbateri luni, 9 martie, alături de Partidul „Moldova Unită".
Oleg Bolotnicov a declarat că aşteaptă un răspuns oficial din partea CEC, iar în cazul în care acesta va fi negativ, va ataca decizia în instanţa de judecată.
Solicitat de Info-Prim Neo, secretarul CEC, Iurie C iocan, a spus că, potrivit Codului electoral, comisia are 7 zile la dispoziţie pentru a verifica dosarul unui concurent electoral. Astfel, CEC se va expune pe marginea înregistrării lui Oleg Bolotnicov în şedinţa de marţi, 10 martie, a precizat acesta.
Oleg Bolotnicov este originar din satul Ghidighici, municipiul Chişinău şi susţine că intenţionează să participe în alegeri pentru a promova şi apăra interesele ţăranilor.
2009-03-10/17:41/ CEC a respins solicitările de înregistrare a doi concurenţi independenţi
Chisinau (IPN) Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins marţi, 10 martie, demersul a două persoane care au depus anterior actele pentru a deveni concurenţi electorali independenţi, transmite Info-Prim Neo.
Membrii comisiei şi-au motivat decizia, în cazul lui Oleg Bolotnicov, prin faptul că din totalul de 2159 de semnături prezentate în susţinerea sa, doar 1573 s-au dovedit a fi valabile. Pentru a înregistra un candidat independent e nevoie de cel puţin 2 mii de semnături. O situaţie similară s-a constatat şi în cazul lui Veaceslav Roşca. Din 2111 semnături prezentate, membrii CEC au declarat că au rămas valabile 1678.
Oleg Bolotnicov a spus într-o conferinţă de presă care a precedat şedinţa CEC că i s-a cerut neoficial să-şi retragă documentele depuse pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral. El a adăugat că se va adresa în judecată în caz că i se va refuza înregistrarea.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, CEC i-a înregistrat în calitate de concurenţi independenţi pe Tatiana Ţâmbalist, Valentina Cuşnir şi Alexandr Lomakin. Anterior aceştia au fost înscrişi prealabil în buletinele de vot pe locurile 20, 21 şi 22. Aceştia vor urca cu o treaptă mai sus, dat fiind că din listă a fost exclus Oleg Bolotnicov, înscris prealabil pe poziţia 18.
De asemenea, CEC a refuzat să înregistreze simbolul electoral al candidatului independent Ştefan Urâtu, degrevat din proprie iniţiativă din funcţia de preşedinte al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova (CHDOM). Membrii comisiei şi-au motivat decizia prin faptul că simbolul electoral conţine cuvântul „Helsinki" şi, astfel, Urâtu s-ar folosi de imaginea unui ONG în scopuri politice.
După excluderea celor doi independenţi lista electorală va conţine 21 de concurenţi electorali.
Totodată, Comisia Electorală Centrală a decis ca cetăţenii RM, domicialiaţi în stânga Nistrului, îşi vor putea exprima votul în 9 secţii de votare de pe malul drept, amplasate în raioanele Floreşti, Rezina, Dubăsari, Anenii Noi, Căuşeni şi Ştefan Vodă.
