CăutareSr
25 mai 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Catherine Ashton: Împărtăşim viziuni comune în ceea ce priveşte promovarea reformelor

„Acordul de Asociere pe care îl negociem (cu Republica Moldova - n.r.) o să ne aducă şi mai aproape unii de alţii. Ne va aduce mai aproape atât prin asocierea politică, cât şi prin integrarea economică. Împărtăşim viziuni comune în ceea ce priveşte promovarea reformelor care urmează să asigure stabilitate şi prosperitate Moldovei".
Info-Prim Neo, 4 martie 2011, 10:04

 O astfel de declaraţie a făcut Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politia de Securitate, Catherine Ashton, Vicepreşedinte al Comisiei Europene, joi seara, la Chişinău, în cadrul unui briefing comun cu premierul Vlad Filat, notează Info-Prim Neo.

Oficialul european a declarat presei că scopul vizitei sale este de a asigura încă odată autorităţile de la Chişinău că UE va continua să sprijine întru totul eforturile Republicii Moldova pe calea sa de modernizare şi de parcurgere a drumului european.

Potrivit şefei diplomaţiei europene, discuţiile sale cu premierul Vlad Filat s-au axat pe importanţa găsirii de către Republica Moldova a soluţiilor eficiente de implementare a reformelor în diverse domenii. Subiectul discuţiilor a vizat şi relaţiile UE-RM din ultimele trei luni, dar şi perspectivele acestor relaţii.

În opinia oficialului european, foarte multe lucruri au fost deja realizate de către autorităţile de la Chişinău într-o perioadă relativ scurtă de timp.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii care a precedat briefingul, Premierul a remarcat calitatea şi viteza dialogului UE-RM în domeniul vizelor, proces care a ajuns la stadiul de implementare a Planului de acţiuni privind liberalizarea vizelor cu UE şi Programului Naţional pentru implementarea Planului de Acţiuni.

„După cinci runde de negocieri, au fost închise provizoriu aproape toate capitolele şi suntem gata să trecem la următoarea etapă, şi anume lansarea negocierilor creării Zonei de Liber Schimb Cuprinzător şi Aprofundat, a parte integrantă a Acordului de Asociere", a precizat Prim-ministrul.

La momentul susţinerii briefingului, Catherine Ashton, mai avea planificate şi întrevederi cu preşedintele interimar Marian Lupu şi cu liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu. Oficialul european se va afla în Republica Moldova până vineri, 4 martie.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T