CăutareSr
27 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PLDM lanseaza actiunea „Voteaza fara frica"

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) lanseaza o actiune ampla cu genericul: „Voteaza fara frica". Actiunea va incepe cu un miting, preconizat pentru duminica, 22 martie, in Piata Marii Adunari Nationale, insotit de un mars de protest in centrul capitalei.
Info-Prim Neo, 16 martie 2009, 17:25

2009-03-16/15:22/ Chisinau (IPN) Despre actiunile intreprinse in scopul asigurarii dreptului la vot al cetatenilor, a comunicat luni, 16 martie, intr-o conferinta de presa liderul PLDM, Vlad Filat, transmite Info-Prim Neo.

„Dorim foarte mult sa demonstram cetatenilor R. Moldova ca nu au de ce sa le fie frica, sa le mai spunem inca o data ca, votand pentru o guvernare democratica, tara noastra va avea un viitor liber si prosper", a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM a facut un apel public si catre organele de politie, ca acestea, in ziua de duminica, 22 martie, sa fie prezente la actiunea de protest si sa asigure buna desfasurarea a acesteia. Filat a amintit ca la protestul din 22 februarie nu a fost prezent niciun politist.

Vitalie Nagacevschi, candidat pe lista electorala a PLDM, a mentionat ca actiunile preconizate de formatiune vor ajuta cetatenii sa-si expuna public punctele de vedere. „PLDM si-a asumat obligatia sa nu lase fara atentie nicio actiune de intimidare din partea institutiilor de stat. Dupa 5 aprilie, fiecare persoana, implicata in intimidarea concurentilor electorali, va raspunde in masura in care a incalcat atributiile stabilite de legislatia R. Moldova".

Sirul de actiuni, care va porni la 22 martie, va continua. Potrivit PLDM, la proteste vor participa si observatori internationali.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T