CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Întrevederea trilaterală de la Moscova în problema transnistreană s-a încheiat cu semnarea unei declaraţii comune

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a mai declara că păţrile au recunoscut necesitatea de transformare a operaţiei pacificatoare din Transnistria în operaţia OSCE, după reglementarea conflictului transnistrean.
INFOTAG, 18 martie 2009, 17:52

Întrevederea preşedintelui Moldovei, Vladimir Voronin, şi a liderului Transnistriei, Igor Smirnov, care a avut loc miercuri la Moscova cu participarea preşedintelui Rusiei, Dmitrii Medvedev, s-a încheiat cu semnarea unei declaraţii comune. Despre aceasta a relatat jurnaliştilor ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

"În declaraţie se menţionează faptul că în decursul a mai multor ani s-a reuşit menţinerea păcii la Nistru şi se subliniază tendinţa de a reglementa conflictul transnistrean exclusiv prin mijloace politice pacifiste", a spus şeful MAE rus.

Potrivit lui, în declaraţie, de asemenea, se menţionează tendinţa participanţilor la întrevedere de a relua procesul de negocieri în formatul 5+2 în prima jumătate a anului curent.

"Afară de aceasta, părţile s-au înţeles să continue contactele directe pentru activizarea reglementării transnistrene, precum şi să intensifice lucrul grupurilor de experţi pentru elaborarea măsurilor de încredere. Părţile au confirmat importanţa formatului 5+2 şi s-au înţeles să creeze condiţii pentru reluarea cît mai curîndă a lucrărilor în acest format. Totodată, părţile îndeamnă toţi participanţii formatului să contribuie la crearea acestor condiţii", a menţionat Lavrov.

Preşedinţii Moldovei, Vladimir Voronin, al Rusiei, Dmitrii Medvedev, şi liderul Transnistriei, Igor Smirnov,au recunoscut necesitatea de transformare a operaţiei pacificatoare din Transnistria în operaţia OSCE, după reglementarea conflictului transnistrean, a mai relatat jurnaliştilor ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

"Părţile au menţionat rolul stabilizator al actualei operaţii pacificatoare din Transnistria şi au căzut de acord că ar fi raţional ca după reglementare, aceasta să fie transformată în operaţia de garanţie a păcii sub egida OSCE", a spus Lavrov.

Potrivit lui, liderii Moldovei şi Transnistriei "şi-au exprimat recunoştinţa deosebită faţă de Federaţia Rusă pentru eforturile depuse în promovarea acordurilor, care, în rezultat, trebuie să ducă la reglementarea definitivă".

În acelaşi timp, Serghei Lavrov nu a spus termenele posibile pentru reglementarea conflictului transnistrean şi nici principiile de soluţionare a problemei.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T