CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Voronin şi Smirnov se vor mai întâlni o dată

Vladimir Voronin a informat şefii misiunilor diplomatice acreditate în R. Moldova, că la Moscova s-a convenit asupra organizării la 25 martie a unei noi întâlniri dintre cei doi lideri.
Info-Prim, 19 martie 2009, 19:17

Preşedintele R. Moldova, Vladimir Voronin, şi liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, se vor întâlni la 25 martie, la o săptămână după semnarea Declaraţiei comune la Moscova, transmite Info-Prim Neo cu referire la Serviciul de presă al preşedintelui.

Vladimir Voronin a informat joi, 19 martie, şefii misiunilor diplomatice ale statelor membre ale UE, OSCE, CE, a SUA şi Ucrainei, acreditate în R. Moldova, că la Moscova s-a convenit asupra organizării la 25 martie a unei noi întâlniri dintre cei doi lideri. Potrivit Preşedinţiei, în cadrul întrevederii urmează a fi evaluată activitatea desfăşurată de cele opt grupuri de lucru pentru elaborarea măsurilor de consolidare a încrederii între Chişinău şi Tiraspol şi trasate noi sarcini în acest sens.

Preşedintele a informat reprezentanţii misiunilor diplomatice despre rezultatele vizitei efectuate la Moscova. Voronin a accentuat caracterul sincer şi constructiv al discuţiilor purtate cu preşedin tele rus Dmitri Medvedev pe tema reglementării conflictului transnistrean, ceea ce a determinat în mare rezultatele consultărilor desfăşurate ulterior cu participarea şefului administraţiei de la Tiraspol.

Şeful statului a estimat că Dmitri Medvedev a reiterat disponibilitatea părţii ruse de a contribui la activizarea negocierilor privind reglementarea transnistreană în formatul 5+2, ceea ce şi-a găsit reflectare şi în declaraţia semnată la Moscova cu privire la soluţionarea problemei transnistrene.

Vladimir Voronin a mai evidenţiat că la Moscova a fost trasat obiectivul transformării operaţiunii actuale de menţinere a păcii în operaţiune de garantare a păcii sub egida OSCE. De asemenea, preşedintele a ţinut să accentueze momentul stipulării în declaraţie a termenului reluării procesului de negocieri în formatul 5+2 în prima jumătate a anului 2009.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T