CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Doi cetateni romani care faceau parte din stafful PLDM au fost expulzati din R. Moldova

Doi cetateni romani, care faceau parte din stafful tehnic al Partidului Liberal Democrat (PLDM) au fost expulzati marti seara, 24 martie, din R. Moldova. PLDM a calificat actiunile politiei si justitiei moldovenesti drept „ilegale" si „abuzive" si a anuntat ca va face recurs pe cazul respectiv in instantele judecatoresti superioare, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 25 martie 2009, 17:49

2009-03-25/14:08/ Chisinau (IPN) Presedintele PLDM, Vlad Filat, a relatat miercuri, 25 martie, intr-o conferinta de presa ca doi cetateni romani, Razvan Cazacu si Radu Popescu, aflati legal pe teritoriul R. Moldova, au fost retinuti luni seara si au stat o noapte in izolatorul Comisariatului de politie al sectorului Buiucani. A doua zi, Judecatoria Buiucani a decis expulzarea lor de pe teritoriul R. Moldova.

Potrivit vicepresedintelui PLDM, avocatul Alexandru Tanase, tinerii intrase intr-un magazin alimentar sa-si cumpere ceva de mancare. La iesire, de ei s-au apropiat persoane in civil, care i-au bagat fortat intr-un automobil, acuzandu-i ca au furat ceva din magazin. Ulterior, li s-a spus ca au furat un telefon mobil, apoi - ca au fost retinuti in baza plangerii unor pensionari precum ca ar fi deranjat linistea publica, pentru ca, in final, sa fie acuzati ca au opus rezistenta politiei. „Instanta a audiat doi martori, care au confirmat ca declaratiile politiei sunt false si mincinoase. Cu toate acestea, judecatorul a decis expulzarea celor doi cetateni romani", a spus Tanase.

Desi hotararea Judecatoriei Buicani nu este irevocabila si poate fi atacata in decurs de 10 zile la Curtea de Apel Chisinau, Cazacu si Popescu au fost expulzati in aceiasi seara. Alexandru Tanase a spus ca avocatii celor doi au ajuns la o intelegere cu politia in acest sens pentru a asigura securitatea lor. „In caz contrar, ar fi insemnat ca aceste 10 zile sa le petreaca in detentie", a explicat Tanase. Totodata, PLDM sustine ca va face recurs in instantele superioare si, in caz de necesitate, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

PLDM considera ca arestarea si expulzarea celor doi cetateni romani sunt actiuni ilegale si abuzive, indreptate impotriva drepturilor si libertatilor cetatenilor europeni si au caracter electoral.

In aceiasi conferinta de presa, PLDM a anuntat ca a decis sa-l retraga de pe lista electorala a PLDM pe Ion Chitoaroaga (numarul 56), care a agresat o echipa de jurnalisti in timpul mitingului de duminica, 22 martie, organizat de PLDM in Piata Marii Adunari Nationale. De asemenea, la urmatorul Consiliul politic al PLDM, Chitoroaga urmeaza sa fie retras din toate functiile eligibile ale partidului.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T