CăutareSr
29 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ambasadorul rus la Chişinău, nemulţumit de „PRIME” TV

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin , s-a arătat, miercuri, nemulţumit de activitatea postului TV „Prime” , care retransmite în Republica Moldova postul public rus „Pervâi kanal”.
MONITOR MEDIA, 22 iunie 2011, 17:08

Nemulţumirea şefului misiunii diplomatice ruse la Chişinău a fost generată de faptul că la 14 iunie, în timpi de maximă audienţă, „Prime" TV a pus pe post documentarul „Golgota Basarabiei". Kuzmin a declarat, citat de medii de informare pro-comuniste din Chişinău, că „dreptul la libertatea de expresie la TV „Prime" este asociată cu dreptul de a spune minciuni".

Postul TV „Prime" este parte a holdingului de presă care este controlat de firmele apropiate omului de afaceri Vlad Plahotniuc, în prezent unul dintre fruntaşii PDM şi primvicepreşedinte al Parlamentului .

Agenţia Monitor Media precizează că documentarul „Golgota Basarabiei" (durata: 62 minute) povesteşte despre soarta moldovenilor din timpul regimului totalitar stalinist, despre deportări, foame, lagăre de concentrare şi colectivizare. Documentarul „Golgota Basarabiei", realizat la Studioul „Moldova-film", se bazează pe informaţii din dosarele secrete ale KGB-ului şi pe relatările martorilor.

Tot astăzi, ambasadorul rus a sugerat jurnaliştilor din Moldova să „nu facă scandal din nimic", având în vedere incidentul produs la 10 iunie în sediul Ambasadei Rusiei la Chişinău, la o ceremonie, când Kuzmin l-a prezentat pe Vladimir Yastrebceak, ministru de Externe al Trasnistriei. În semn de protest, reprezentanţi ai diplomaţiei moldoveneşti au părăsit ceremonia prilejuită de Ziua independenţei Rusiei. Kuzmin a lăsat să înţeleagă că relansarea dialogului în formatul „5+2" a eşuat din cauza presei.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
zimbru, 22 iunie 2011, 19:01
Kuzmin crede ca dosarele KGB contin minciuni?
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T