CăutareSr
26 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CSJ susţine că monumentul de arhitectură de pe strada vlaicu pîrcălab, 71 a fost demolat legal

Curtea Supremă de Justiţie susţine că Monumentul de arhitectură de importanţă istorică de pe strada Vlaicu Pîrcălab, 71 a fost demolat legal.
INFOTAG, 29 iunie 2011, 17:16

Potrivit comunicatului de presă al CSJ, monumentul a fost demolat legal, în condiţiile în care chiar funcţionarii Primăriei Chişinău au eliberat companiei "Leopress" autorizaţia de desfiinţare şi certificatul de urbanism din 2 iulie 2008, prin care a fost permisă demolarea imobilului respectiv şi edificarea altei construcţii în baza documentaţiei de proiect prezentate.

Potrivit instanţei supreme, Primăria Chişinău a revenit ulterior asupra deciziei adoptate şi a anulat actele respective, dar a invocat în acest sens un motiv formal, şi anume "imposibilitatea identificării monumentului de arhitectură", deşi, potrivit actelor eliberate, acesta era identificat.

"Primăria Chişinău este cea care trebuie să poarte răspundere privind demolarea acestui monument, dar nu compania "Leopress". În prezent Primăria nu numai că se eschivează de la răspundere, pe care o transpune asupra instanţelor de judecată, dar mai şi protestează împotriva ilegalităţilor pe care le-a comis", se arată în comunicat.

Monumentul de arhitectură de importanţă naţională de pe strada Vlaicu Pîrcalab, 71 a fost construit la începutul secolului XX şi a fost înscris în anul 1993 în Registrul monumentelor R.Moldova ocrotite de stat. În noaptea de 22 iunie curent acesta a fost demolat, cu excepţia faţadei.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T