CăutareSr
26 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Amânarea numirii noilor membri ai Curţii de Conturi va tergiversa adoptarea bugetului

Dacă până la vacanţa deputaţilor Parlamentul nu va numi noii membri ai Curţii de Conturi, bugetul naţional va întâmpina mari probleme la toamnă, a declarat preşedintele instituţiei, Serafim Urecheanu.
Info-Prim Neo, 4 iulie 2011, 11:59

Curtea de Conturi are 7 membri, mandatele a 5 dintre care au expirat. „Dacă Parlamentul pleacă în vacanţă fără să-i numească, în toamnă vom avea probleme, pentru că fără raportul Curţii de Conturi bugetul nu va putea fi aprobat", a menţionat Serafim Urecheanu.

În acest moment Curtea de Conturi nu are cvorum şi nu poate lua decizii. Totuşi, preşedintele curţii susţine că instituţia este funcţională. „Deocamdată, suntem 2, mai trebuie să fie încă cinci membri. Dar deocamdată totul este în ordine, nu putem lua decizii, dar auditorii noştri muncesc, pregătesc materialele. Deocamdată lipsa membrilor Curţii de Conturi nu afectează activitatea noastră. Dar pentru viitor, bineînţeles, este strict necesar ca în cei mai limitaţi termeni să fie numiţi noii membri", a declarat Serafim Urecheanu.

Deputaţii ies în vacanţă la începutul lui august.

Curtea de Conturi are 150 de angajaţi şi este unica autoritate publică a statului care exercită controlul asupra formării, administrării şi utilizării resurselor financiare  publice şi administrării patrimoniului public, prin realizarea auditului extern în sectorul public în calitate de instituţie supremă de audit. Serafim Urecheanu deţine funcţia de preşedinte din 21 aprilie curent.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T